Müze - Ulaşım ...

 
 
Yakın edebiyatımıza ışık tutan Orhan Kemal Müzesi,
Orhan Kemal Kültür Merkezi'nin katkılarıyla,
Kılıçalipaşa Mahallesi, Akarsu Yokuşu Sokak No:30,
Cihangir, Taksim, 34433
Beyoğlu - İstanbul /Türkiye adresinde,
Cumartesi ve iş günlerinde 10.00 - 18.00 saatleri arasında hizmet vermektedir...
Pazar günleri müze kapalıdır.
 
 

           Daha geniş bilgiyi ;
+90 (212) 252 88 38  - +90 (212) 292 92 45 telefonlardan ve
+90 (212) 243 67 82 numaralı faks dan ya da [email protected] dan alabilirsiniz... 

           Orhan Kemal müzesi ile ilgili görüşlerinizi göndermek için, web sitemizdeki formlardan sizce uygun olanını doldurabilir ya da bize elektronik posta yollayabilirsiniz.
 
Broşür için burayı tıklatınız ...
 
17/10/2008 - KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI
ERTUĞRUL GÜNAY, CİHANGİR'DEKİ
 ORHAN KEMAL MÜZESİ'Nİ ZİYARET ETTİ.
(ANADOLU AJANSI - BERK ÖZKAN)


Kaynak : Anadolu Ajansı

 
17/10/2008 - KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI ERTUĞRUL GÜNAY, EŞİ NURTEN GÜNAY, ORHAN KEMAL'İN OĞLU IŞIK ÖĞÜTÇÜ VE GELİNİ ERUNÇ SEVGİ ÖĞÜTÇÜ İLE CİHANGİR'DEKİ ORHAN KEMAL MÜZESİ'Nİ ZİYARET ETTİ. (ANADOLU AJANSI - BERK ÖZKAN)


Kaynak : Anadolu Ajansı

 
17/10/2008 - KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI
ERTUĞRUL GÜNAY, CİHANGİR'DEKİ
ORHAN KEMAL MÜZESİ'Nİ ZİYARET ETTİ.
BAKAN GÜNAY BURADA ORHAN KEMAL'İN
OĞLU IŞIK ÖĞÜTÇÜ İLE BİRLİKTE BASIN
MENSUPLARININ SORULARINI YANITLADI.
(ANADOLU AJANSI - BERK ÖZKAN)


Kaynak : Anadolu Ajansı
17/10/2008 - KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI ERTUĞRUL GÜNAY VE EŞİ NURTEN GÜNAY, CİHANGİR'DEKİ ORHAN KEMAL MÜZESİ'Nİ ZİYARET ETTİ. (ANADOLU AJANSI - BERK ÖZKAN)


Kaynak : Anadolu Ajansı
 
Günay Orhan Kemal Müzesinde
Bakan Günay, yazar Orhan Kemal'in, Türk edebiyatının dışa açılmayı kendiliğinden başarabilmiş ender isimlerinden biri olduğunu söyledi.
İSTANBUL - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, yazar Orhan Kemal'in, Türk edebiyatının dışa açılmayı kendiliğinden başarabilmiş ender isimlerinden biri olduğunu söyledi.
Bakan Günay, eşi Nurten Günay, Orhan Kemal'in oğlu Işık Öğütçü ve gelini Erunç Sevgi Öğütçü ile Cihangir'deki Orhan Kemal Müzesi'ni ziyaret etti.
Ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yapan Bakan Günay, yaklaşık bir
saat kadar önce Frankfurt Kitap Fuarı'ndan geldiğini ve uzun süredir Orhan Kemal Müzesi'ni ziyaret etmek istediğini söyledi.
Türkiye'nin gecikmiş bir biçimde Avrupa'da, Frankfurt'ta, dünyanın en büyük kitap fuarında önemli bir ''kültür çıkarması'' yaptığını ifade eden Günay, birkaç yüz yazar ve çeşitli kültür insanının burada hep birlikte olduklarını, Frankfurt'ta sadece kitap fuarında değil, bütün alanlarda Türkiye'den çok önemli sergiler yer aldığını kaydetti.
Bunun sevinilecek bir gelişme olduğunu ifade eden Bakan Günay, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Geçmiş yıllarda edebiyatımızı dışarıya açabilmek konusunda ne kadar büyük sorunlar yaşandığını bu konuyu takip eden insanlar bilirlerdi. Edebiyatımızın dışa açılmayı kendiliğinden başarabilmiş ender isimlerinden biriydi Orhan Kemal. Çok eski yıllarda, Balkan dillerinden başlayarak eserleri çok sayıda dile çevrildi. Orhan Kemal, Yaşar Kemal, Nazım Hikmet, Fazıl Hüsnü Dağlarca, sonra başka yazarlar... Nobel almak çok kolay değildi o dönemde ama bizim yüreğimizde o ödülleri almış insanlardır onlar. Bir anlamda bize okumayı, kitabı sevdiren insanlardı. Düşünce özgürlüğü konusunda Türkiye bugünkü ortamını ancak hayal edebilirdi. Emekten, düşünce özgürlüğünden, emeğin karşılığını almasından söz etmenin baskılarla karşılaştığı bir dönemde, bütün bu dönemin olumsuz baskılarını en yoğun biçimde yaşayan yazarlardan biridir Orhan Kemal. Türkiye, düşünce özgürlüğü konusunda mesafe almışsa, Orhan Kemal kuşağının gayretlerine borçludur, ödediği bedellere borçludur. Yaşamları sıkıntılarla geçti. O dönemdeki yazarlar bir eli yağda bir eli balda insanlar değildi. Bir yandan çalışıyorlar, bir yandan kafalarındaki sıkıntıları, toplumun sıkıntılarını kağıda dökmeye ve bin türlü yasağı delerek kitleselleşmeye çalışıyorlardı.''

-''TÜRK EDEBİYATININ ÇOK ÖZEL İSİMLERİNDEN BİRİ''-
Orhan Kemal'in, Türk edebiyatının çok özel isimlerinden biri olduğunu dile getiren Günay, onun ailesinin bireyleriyle bir arada bulunarak bu müzeyi ziyaret etmenin, Frankfurt Kitap Fuarı'ndan döndükten sonra kendisine verebileceği en büyük armağan olduğunu söyledi.
Orhan Kemal'in oğlu Işık Öğütçü ise Bakan Günay ve eşini müzede görmekten dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti.
Yurt dışında Türkiye'nin adını duyurmak için çok çaba sarf ettiklerini anlatan Öğütçü, Frankfurt'ta şu anda Orhan Kemal'in çeşitli dillerdeki kitaplarının yer aldığını, bunların ileride daha da çoğalacağını kaydetti.
Bakan Günay, daha sonra müzedeki anı defterine Orhan Kemal ile ilgili duygularını aktardı.
Bakan Günay ve eşi, müzedeki satış yerinden de Orhan Kemal'in ''El Kızı'' ve ''72. Koğuş'' kitaplarını satın aldı.
http://www.turkiyeturizm.com/ sitesinden 18.10.2008 tarihinde yazdırılmıştır.
 

ORHAN KEMAL MÜZESİ --    YENİ ULAŞIM KROKİSİ

TAKSİM TARAFINDAN GELİŞ

KARAKÖY-TOPHANE TARAFINDAN GELİŞ

 
 
(MÜZEYE GELMEK İÇİN İKİ FARKLI    "OK"   YOLUNU TAKİP  EDEBİLİRSİNİZ...)
Orhan Kemal Muzesi